Четири първи награди от Белград за талантите на Студио „Румина”

Публикувано на пн, 20 февр. 2023
463 четения

Четири първи награди спечелиха четири талантливи момичета от ДЕС „Румина” при Военен клуб В. Търново от участието си в зимното онлайн издание на популярния международен конкурс “Angel Voice” – Белград. Присъственият етап на “Angel Voice” е само седмица преди конкурса „Сребърна Янтра” в края на септември т.г. в сръбската столица.
Най-малката представителка на ДЕС „Румина” – 5-годишната Александра Иванова, еднолично спечели първа награда в 1-ва възрастова група в категория „World hit”. Тя се представи с песента „Mamma Maria” на “Ricchi e Poveri”. Освен певчески талант, Алекс демонстрира и отличен италиански.
Виктория Ганчева (8 год.), която преди броени дни получи номинация за „Горд член” на Клуб 2022 на „Успелите деца на България” на фондация „Д. Бербатов”, защити успеха си с първа еднолична награда в кат. „Movie” (8-10 год.). Вики участва в Белградския конкурс с песента „Прекрасное далеко” от популярния детски филм „Гостенка от бъдещето”.
В групата 12-14 г. в категория „Native language”, 12-годишната Дарена Станева избра да участва с българската поп класика „Повей, ветре” и песента на Паша Христова й донесе първа награда. Наскоро Дари се завърна с първа награда и от големия международен конкурс “Golden Palm” в Дубай.
С първа награда увенча своето поредно участие в международен конкурс и 16-годишната Василена Василева. В зимното издание на „Angel Voice” Васи заложи на зимния хит на Kelly Clarkson “Underneath Tree” и успя да се пребори достойно в групата 15-17 г. – кат. “World hit”.
„Конкурсът в Белград се радва на голяма популярност. И този път имаше участници от цял свят, но категорично направиха впечатление добрите изпълнители от Тайланд. Имаше и доста голям брой таланти от България – от школите в София, Монтана, Варна, Пловдив, Димитровград, Карлово … Вероятно трябва да спомена и факта, че член на журито няма право да дава оценки за своята страна”, сподели Румяна Начева, директор на МК „Сребърна Янтра”, член за България в Международното жури на “Angel Voice”.
„Да стартираме с четири първи награди в началато на годината – това си е повод за радост и гордост. Да, започнаха участията наживо в конкурсите у нас и по света, но и онлайн маратоните продължават и няма скоро да спрат. А това означава, че оборотите на работа се удвояват. Онлайн конкурсите са добър опит, а и има какво ново непрекъснато да научаваме от тях. Вярно е, че неприсъствените награди са малко повече и обикновено са поделени между няколко изпълнители, защото и участниците в тях са много – 300-400-800…. Покрай тези конкурси станаха популярни и определенията „еднолични” и „поделени” награди. Щастлива съм, че най-малките ни участнички – Алекс и Вики, еднолично спечелиха първите си места. Това означава, че оценките им чувствително превъзхождат останалите. Дари и Васи са с поделени първи места, но това не омаловажава успеха им, защото конкуренцията в по-големите групи е огромна и многочислена. Поздравявам нашите момичета и младата ни вокална педагожка Милена Димитрова за огромния труд и отдаденост. Благодаря за подкрепата на родителите. За ДЕС „Румина” предстои напрегната програма от участия наживо и онлайн в конкурси у нас и в чужбина, видеозаписи на нови песни, както и много концерти”, допълни Румяна Начева, създател и ръководител на ДЕС „Румина” – Велико Търново.

Сн. архив ДЕС „Румина”

loading...
Пътни строежи - Велико Търново