Светлозар Христов – Заро с нов музикален проект

Публикувано на пн, 10 ян. 2022
315 четения

Поп изпълнителят и фармацевт по професия Светлозар Христов – Заро, реализира новия си музикален проект. Той е озаглавен “Празнична наздравица” и е петата индивидуална песен на родения в Г. Оряховица млад изпълнител. Първата беше в стил модерна, клубна поп музика и е записана в Лондон в дует с Преслава Кръстева. Следват модерна поп фолк песен в дует с млада изпълнителка от Плевен и още две с песни с фолклорно звучене. “Празнична наздравица” е третият фолклорен проект на Заро, реализиран с финансовата помощ на Национален фонд “Култура”.
Музиката и аранжиментът към “Празнична наздравица” са дело на Ангел Евтимов, а текстът е съвместна работа на Заро и Пейо Пеев. Видеоклипът е дело на “Авеникс”. За танцовия състав и хореографията младият изпълнител отново е заложил на фолклорна формация “Веселяци” от Плевен, с която работи за пореден път. Видеото е заснето в спа комплекс “Старосел”.
“Празнична наздравица” може да се гледа в официалния YouTube канал на изпълнителя, както и в ефира на ,,Планета фолк” и ,,Фен фолк ТВ”, които са партньори на Заро.
Светлозар пее от дете, но професионално се занимава с музика от 7 клас, когато влиза в музикална паралелка в СУ “Емилиян Станев” във В. Търново. Още като ученик се явява на различни кастинги и телевизионни формати, но не е голям техен привърженик. При множеството си участия в конкурси става носител на редица награди. Заро е възпитаник на вокалния педагог Аделина Колева.
Николай ВЕНКОВ
сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново