Студентите от Факултета по изобразително изкуство на ВТУ с годишна онлайн изложба

Публикувано на пн, 13 Дек. 2021
146 четения

Факултетът по изобразително изкуство на ВТУ “Св. св. Кирил и Методий” откри традиционната годишна изложба на своите студенти. Заради пандемията от коронавирус за втора поредна година тя се провежда онлайн и може да бъде разгледана на фейсбук страницата “Годишна студентска изложба 2020 г.”, създадена от Атанас Марков.
Част от онлайн изложбата са и произведенията на студентите, наградени за работата си през изминалата академична година. Това са: Мартина Жила от специалност “Графика”, Радостин Янев от “Графичен дизайн и визуални комуникации”, Теодора Маринова – “Живопис”, Борислав Митков Александров от специалност “Педагогика на обучението по изобразително изкуство”, Мария Василева от “Рисуване и интермедия”, Симона Станиславова Йорданова – “Стенопис”, и Стела Димова – “Скулптура”. Наградата на Ректора на Великотърновския университет печели Калин Михов от специалност “Стенопис”.
“За втора поредна година имам удоволствието да открия годишната студентска изложба на Факултета по изобразително изкуство във виртуалното пространство на социалните мрежи, макар че по този начин сме лишени от пряк контакт и директно споделяне на постигнатите успехи от страна на студентите, които са положили най-сериозни усилия. Всичко през последните две години е белязано от пандемията и това, което тя ни причини и принуди да направим. Включително да откриваме изложби в интернет пространството. Това от друга страна има и предимства, като това, че сега изложбата е достъпна за много по-широк кръг от хора, които могат да оценят постиженията на студентите. Доказа се и това, че който е решил да развива таланта си, използва и неблагоприятните обстоятелства в своя полза”, написа във фейсбук страницата на събитието проф. д-р Светослав Косев, декан на Факултет по изобразително изкуство на ВТУ.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново