Шест първи награди от международен конкурс в Белград за ДЕС “Румина”

Публикувано на чт, 27 юли 2023
311 четения

Шест момичета от ДЕС „Румина” спечелиха един трофей, шест първи и една трета награди в своите категории в В популярния международен конкурс „Angel Voice” – Summertime online edition в Белград, Сърбия.
Виктория Ганчева в категорията „Филмова музика” за песента на Елвис Пресли „Can’t Help Falling In Love With You” – саундтрак от филма „Сини Хаваи”, постигна най-висок резултат и бе отличена с първа награда и трофей във 2-ра възрастова група.
Петгодишната Александра Иванова за песента „Hava Nagila”, изпълнена на иврит, получи две първи награди в категорията „World Hit” и “Ethno music”. Наскоро Алекс се завърна и с награда от голям международен конкурс в Молдова.
Дарена Станева, на 13 години, също завърши това си участие в Белградския конкурс с първа награда в категорията “Rock & Roll” с вечния хит на Queen “The Show Must Go On”.
„Щастлива съм от спечелените награди, но признавам, най-мнго се радвам на първите места в кат. „Песен на роден език” на Василена Василева (17 г.) и Божидара Якимова (13 г.). Нашите момичета се включиха в конкурса с две български песни, а това крие известен риск, защото журито е от различни страни и по различен начин възприема нашата музика. „Този свят е жена” на Лили Иванова и „Това, което искаш” от репертоара на Сандра в изпълнение на Васи и Божидара наистина заслужиха първи награди! Поздравления и за малката Хриси Машова, която скоро навърши 7 години, но участва с песен на испански език – „Chocolate”, преборвайки се за 3-та награда в своята възрастова група. Равносметката от участието в конкурса “Angel Voice” в Белград е радваща и заслугата е както на децата, така и на вокалния педагог Милена Димитрова, на родителите и на общата ни вяра в екипната работа!”, сподели Румяна Начева, ръководител на ДЕС Румина”.
Въпреки горещото лято, талантите на Студио „Румина” продължават подготовката си за нови участия – присъствено и онлайв в конкурси, фестивали и концерти у нас и в чужбина. В ход е и работата по 21-то издание на международния конкурс „Сребърна Янтра” – 28 септември – 02 октомври 2023 във Велико Търново. Приемът на заявки е отворен до 27 август. „Сребърна Янтра” освен конкурс за индивидуални изпълнители от 5 до 25 години, е и единственият конкурс с уникалната категория „Пеещи семейства”.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново