Самостоятелна изложба на Ганчо Ганчев-Гана представят Изложбените зали във В. Търново

Публикувано на чт, 5 Ное. 2020
563 четения

Самостоятелна изложба на Ганчо Ганчев-Гана представят Изложбени зали “Рафаел Михайлов” във В. Търново. В нея са включени 20 живописни платна, вариращи в различен формат, като някои достигат размери до 2-3 метра. При тях са използвани различни живописни техники – спрей, маслени бои и акрилни бои. Изложбата ще бъде открита на 6 ноември от 17 ч. и ще бъде експонирана до 31 ноември.
“В тази изложба се опитах да пресъздам чисто човешки чувства, емоции и различни душевни и физически състояния чрез един неодушевен предмет от близкото минало на нашата държава, който винаги ми е бил много симпатичен, а именно табуретката. Това е типична мебел от времето на социализма, която е присъствала във всеки дом и винаги ми е изглеждала като живо същество”, разказа Ганчев. Той работи по този проект от 4 години, като разкрива, че последното платно предстои да бъде завършено ден преди откриването на експозицията.
Това е трета самостоятелна изложба на Ганчо Ганчев. Той има и участия в множество съвместни изяви с други художници. Авторът е възпитаник на Факултет “Изобразителни изкуства” във В. Търново. След завършване на факултета през 2014 г. продължава да живее и твори в старата столица, развивайки се в сферата на живописта и уличното изкуство.
Николай ВЕНКОВ
сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново