Регионалната библиотека представя новите си инициативи в Националната библиотечна седмица

Публикувано на пт, 21 май 2021
133 четения

Регионална библиотека “П. Р. Славейков” представя своите нови инициативи в Националната библиотечна седмица. Тя се провежда от 17 до 21 май под надслов “Библиотеката ще ти помогне!” и се организира от Българската библиотечно-информационна асоциация, в партньорство с фондация “Глобални библиотеки – България”. В рамките на 15-oто издание на инициативата от културната институция в старата столица ще демонстрират работата с дигиталните си ресурси, онлайн справочни и библиографски услуги, услуги за доставка на книги по домовете, онлайн четения и други.
Целта на кампанията е да се покаже на обществото, че библиотеките в условията на пандемична криза подпомагат развитието на всички сектори и на всеки гражданин. Те имат готовността да помогнат в намирането на ново интересно четиво за свободното време, да бъдат полезни в подготовката, свързана с образованието и обучението. Библиотеките могат да предоставят справка и информация по различни теми, да организират онлайн инициативи, свързани с четенето, литературата и културата. Вече модернизирани, те предлагат свободен достъп до дигитални ресурси и контакт в социалните мрежи.
В условията на COVID пандемията библиотеките доказаха, че могат да са полезни в тези необичайни времена, че са жизнеспособни и силни в условията на криза. При ограничени физически посещения и при спазване на противоепидемичните мерки се наложи много бързо, в процеса на работа, без целево допълнително финансиране да се променят начините на обслужване и предлагане на услугите така, че да отговорят на обществените потребности от четене и информация, казват библиотекарите.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново