Посмъртно излиза новата, десета книга на Стоян Николов-Торлака

Публикувано на чт, 13 окт. 2022
374 четения

Новата, десета книга на писателя и публицист Стоян Николов-Торлака, който от години живееше и твореше във В. Търново, излиза от печат посмъртно. Това обяви съпругата му Ана Кашкавалджиева-Николова два месеца след неговата кончина. Книгата е със заглавие “Аз, ваксинаторът” и предлага история за странна групичка от шантави образи, чийто план да правят бизнес на ръба на закона и на гребена на вирусната вълната ги въвлича в поредица от комични приключения.
“Знам, че няма как, докато говорим за новата книга, да се престорим, че не усещаме буцата в гърлото. Обаче предпочитам да ви я представя такава, каквато я беше намислил Стоян. Смешна, абсурдна, актуална, откачена. Обещавам ви, че ще се смеете на глас”, написа в профила на Торлака неговата съпруга, като посочи, че корицата на книжното тяло е дело на Гергана Грънчарова.
По план книгата трябва да е готова на 1 ноември, когато е и официалното ѝ представяне, за което Ани казва, че ще е повече от интересно.
Стоян Николов-Торлака е роден на 3 октомври 1979 г. в Монтана. Завършва история във ВТУ “Св. св. Кирил и Методий” и културна антропология в СУ “Свети Климент Охридски”, след което работи като журналист. Баща е на трима сина. Бил е редактор и автор в редица онлайн и печатни медии. След дебютната си книга “Северозападен романь” през 2014 г., през 2015 г. той пише продължението “Автономията???”, а на следващата година допълва историята с романа си “Май ше ни бъде”. През 2017 г. Торлака издава първия си исторически роман в две части – “Иваил цар”, а през 2019 г. оформя четирилогията си за Северозапада с “Херакъл от Диви дол”. През 2020 г. излиза книгата му “Хазарт” и сборникът “101 текста на Торлака за Биволъ”, а последната му издадена книга е “Разкази за маса” от 2021 г.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново