Отново ще има “Семейни съботи” в Етнографския музей в Д. Оряховица

Публикувано на ср, 11 авг. 2021
99 четения

Започва осмият сезон на ваканционната програма “Семейни съботи в музея”. Проектът на Историческия музей в Горна Оряховица спечели много почитатели през изминалите години от неговото начало през 2014 г. В различните фамилни занимания малки и големи посетители преоткриват историята и традициите на родния край.
В търсене на нови почитатели през миналото лято програмата за първи път излезе извън територията на горнооряховския музей и се проведе в един от филиалите – Етнографския музей в Долна Оряховица. Огромният интерес и приятните емоции, които предизвикаха семейните занимания в Долна Оряховица, провокира музейните специалисти да организират второ издание на “Семейни съботи” в Етнографския музей. Кметство Долна Оряховица отново ще бъде партньор на музея в реализирането на инициативите. И през тази година организаторите са подготвили разнообразни творчески ателиета, интересни игри и занимания, свързани с историята, старите занаяти, обичаи и вярвания. Посетителите отново ще имат възможност да се докоснат до древни човешки знания и умения, да се запознаят отблизо с тънкостите на забравени и редки занаяти и да си тръгнат с оригинални сувенири, изработени от собствените им ръце.
Входната такса от 4 лева за семейство ще даде на всеки възможност да участва в работните ателиета, да се включи в игрите и да разгледа музейните експозиции. Семейната програма в Етнографски музей Долна Оряховица ще се проведе от 14 август до 4 септември 2021 г. – всяка събота от 10 до 16 часа.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново