Концерт и безплатно кино в парка в Международния ден на младежта

Публикувано на ср, 11 авг. 2021
478 четения

Велико Търново ще отбележи Международния ден на младежта – 12 август, с празник на открито в парк “Дружба”. Концерт, безплатна прожекция на български филм и поредицата от дейности, насочени към младите хора, ще зарадват гостите на събитието. Програмата е организирана от Министерството на младежта и спорта, с подкрепата на Община Велико Търново и участието на младежки организации, спортни клубове, талантливи изпълнители и др. Сред тях са Градският ученически парламент и Младежкият дом във В. Търново.
Празникът ще започне в 16 ч. с младежко изложение, което ще представи дейностите, събитията и инициативите на организациите, насочени към младите хора. Спортни клубове от региона ще могат да направят демонстрации, предоставяйки възможност за участие и на публиката. В 17,30 ч. ще бъде организирана неформална среща-дискусия под формата на “Младежко кафене”. На него ще се обсъждат актуални теми, вълнуващи младите хора. В 18,30 ч. е началото на вечерта на талантите. В нея ще се изявят млади артисти и певци, които ще бъдат подкрепени и от известни изпълнители. Събитието ще приключи с безплатна прожекция на български игрален филм, която ще започне в 20,00 ч.
Проявите ще се проведат при спазване на действащите противоепидемични мерки.
След миналогодишния успех на концерта във Варна, тази година организаторите са решили да проведат събитието едновременно в три български града – В. Търново, Пазарджик и Ямбол. Основната цел е то да популяризира младежката работа, дейности, организации и групи по интереси сред обществото, както и да предостави пространство за диалог между младите хора и държавните институции по ключови теми за младежта. Целевата аудитория на събитието са младите хора от цялата страна и всички заинтересовани, имащи отношение към младежките политики и дейности. Вечерта на талантите ще насърчи младежите от града и региона да покажат уменията си на сцена, като участниците ще получат и символични награди.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново