Откриват национална изложба с участието на над 160 художници

Публикувано на вт, 20 окт. 2020
219 четения

В Изложбени зали “Рафаел Михайлов” днес се открива втората национална изложба “Велико Търново – пространство за вдъхновение”. В нея участват 136 родни и чуждестранни автори с над 250 творби. На тържественото откриване, което ще започне в 17,30 ч. пред сградата на Изложбени зали, ще бъдат обявени всички номинирани и наградени творци.
За участниците са предвидени няколко награди. Община В. Търново ще отличи по един творец в областта на живописта, графиката и скулптурата с парична награда в размер на 600 лв. СБХ и ВТУ предвиждат награда за млад автор, като съответно тя ще бъде в размер на 500 и 400 лв. Наградата на Представителство на СБХ – В. Търново, за един от отличените творци е участие в пленер. Галерията за съвременно изкуство “Дориан” в Плевен също ще награди един от участниците, а Регионалната библиотека във В. Търново ще откупи една от творбите. Всички автори, чиито творби са селектирани за експозицията, ще получат сертификат за участие.
Изложбата ще остане в Изложбени зали до 12 ноември.
Организатори на триеналето са представителство на СБХ – Велико Търново, и Община Велико Търново, а партньори: СБХ, Представителства на СБХ и дружества в страната, ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”, Галерия за съвременно изкуство “Дориан” – Плевен, галерия “Савчеви” – Оряхово, РНБ “П. Р. Славейков” – Велико Търново, и др.
Николай ВЕНКОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново