Млади творци представят две изложби в РБ “П. Р. Славейков”

Публикувано на пн, 6 мар. 2023
271 четения

Росен Пламенов и Цветомир Иванов представят две изложби в Регионална библиотека “П. Р. Славейков” в старата столица. Двамата са възпитаници на ВТУ “Св. св. Кирил и Методий” и това е поредната им съвместна изява.
Първата изложба беше открита на 2 март. Тя е само с творби на Росен и е четвърта поред за четвъртокурсника от Православния богословски факултет. В нея той представя 70 картини, изобразяващи кръста, като един от символите на православната българска църква. Произведенията му са вдъхновени и взаимствани от музея в Рилския манастир, където Росен е работил миналото лято.
Втората изложба предстои да бъде открита на 10 март от 17 ч. В нея ще участва и Цветомир Иванов, като двамата творци ще се представят с орнаментални композиции, тип мандали и графични техники с маркер.
Росен е от Ловеч. Още от ранна възраст той проявява интерес към изкуството, като участва в кръжоци, състезания, конкурси и получава награди. Средното си образование продължава в Софийската духовна академия, а впоследствие записва във ВТУ специалност Църковни изкуства – учи дърворезба, иконопис и стенопис. Цветомир е от Ямбол. Завършил е средното си образование с профил Информационни технологии, а след това се дипломира във Факултета по Изобразително изкуство във ВТУ, където преди 2 години завършва специалността “Педагогика на обучението по изобразително изкуство”.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново