Мартин Карбовски идва във В. Търново с авторски спектакъл

Публикувано на вт, 7 Дек. 2021
741 четения

Известният български журналист, телевизионен водещ, писател и поет Мартин Карбовски идва във В. Търново с авторския си спектакъл “Крава”. Той ще бъде представен в театралния салон на читалище “Надежда” на 16 декември от 19,30 ч. След края на спектакъла присъстващите ще могат да се срещнат с Карбовски на живо в магазина за вино и дегустации на ул. “Велчо Джамджията” 20, където всеки ще има възможност да закупи и негова книга с автограф.
“Крава” е модерен абсурдизъм, взет от съвременния информационен поток, деструктуриращ логиката на миналото. Авторовото постижение в “Крава” е подходът към текста – като мантрите на електронното общуване и политическият шаблон са вплетени в обикновената битова, но и библейска история за безкрайната стойност на изгубеното от стадото животно. Както и неговото връщане, което се оказва пазарлъкът на епохата, вплетен в идиомите на новата либерална идеология, допълват от екипа на представлението. Реално “Крава” е метафора на социо-политическите отношения днес, завършващи с абсурден, но узаконен резултат, гарантиран от вулгарния инцест на интересите на дребния човек с патологичната политическа грубост на съвремието.
Актьорите, участващи в спектакъла, са Владимир Солаков, Александра Койчева, Крис Атанасов, Михаил Михайлов, Toдор Кирилов, Симеон Димов, Любослав Неделчев и Антоан Петров – Анди. Режисьор е Любослав Неделчев, художник – Константин Вълков, дигиталната среда е дело на Катрин Красимирова, композитор е Венци Мицов, а за звуковата среда се грижи Любослав Неделчев.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново