Дентистът д-р Надя Ангелова с дебютна изложба акварели

Публикувано на вт, 7 Дек. 2021
303 четения

Великотърновският дентист д-р Надя Ангелова представи първата си авторска изложба акварели. Тя е озаглавена “Вдъхнования” и е експонирана в Изложбени зали “Рафаел Михайлов” в старата столица. Чрез творбите си д-р Ангелова разкрива богатата си душевност, своите чувства и обич към природата. Не случайно сюжетите са свързани с морето, цветята и сезоните.
“Представям ви една интересна изложба, симбиоза между изкуството на акварела и медицината. Тя лекува емоционално душата и сърцето и същевременно радва и създава положителни емоции. Това е първата изложба на д-р Надя Ангелова – медик, зъболекар с душа и емоция и чувства на творец, на художник”, представи авторката и нейните творби великотърновският художник Сашо Филев, който е и “виновникът” за тази изложба.
“Д-р Ангелова е родена във В. Търново и още от малка има влечение и афинитет към акварела. Въпреки че завършва Математическа гимназия и след това с отличие Медицинската академия в София, вътрешното ѝ чувство към красивото, към природата, сезоните, изгревите и залезите, към морето и неговата стихия намират израз в творбите ѝ. Въпреки отговорната професия, която е избрала, тя много чете и се интересува за тънкостите на акварела. Сериозно се занимава с тази техника от 2008 г. Посещава много галерии, биеналета и изложби и има много приятели творци. Авторката е изключитлено прецизна в детайлите, динамична в отразяването на състоянията и отговорна към своето хоби, което спокойно може да се нарече висок професионализъм”, посочи Филев.
В този месец на отиващата си година д-р Ангелова за първи път участва и в изложбата “Есенен салон” на представителството на СБХ – В. Търново – един добър старт за всеки художник, чийто картини са изпълнени с красота, виталност и професионализъм.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново