Малчугани от детска градина с изложба в Художествена галерия

Публикувано на пн, 14 Ное. 2022
1038 четения

Малчуганите от ДГ “Щастливо детство” в Г. Оряховица подредиха изложба в Художествена галерия “Недялко Каранешев” в железничарския град. Тя е озаглавена “Моето щастливо детство” и включва 46 творби, реализирани в разнообразието от рисунъчни и декоративни техники с флумастери, цветни моливи, маслени пастели и колажи. Произведенията на децата са представени върху различен цветови фон за всяка от четирите групи в градината. Зеленото е отредено на най-малките – Първа група “Мики Маус” с учители Ивелина Георгиева и Анелия Хаджигеоргиева. Оранжевото е за Втора група “Буратино”, за която грижи полагат Даниела Железарова и Иваничка Ценова. Трета група “Смърфове” с преподаватели Веселка Стоева и Галина Павлева е представена на син и бял фон, цветове, символично обвързани с едноименните анимационни герои. Най-голямата, Четвърта група “Мечо Пух” с госпожите Анелия Димова и Галина Станчева са върху жълто паспарту, поясниха от Художествената галерия в Г. Оряховица.
За програмата по случай откриването на изложбата децата от всяка група бяха подготвили кратка програма, рецитирайки стихчета и пеейки песнички. Сред мъниците не липсваха и талантливи танцьори, които, вдъхновени от ритъма, оживяваха още повече радостната атмосфера, разказаха от Галерията.
Благодарност и благопожелания към всички изказа Мариана Кушева, директор на ДГ “Щастливо детство” в Г. Оряховица, а официален гост на събитието беше Ивелина Върбанова, специалист “Образование” в Общината.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново