Фотографът на Министерството на отбраната подреди изложба на открито във В. Търново

Публикувано на пн, 6 юли 2020
365 четения

Фотографът на Министерството на отбраната Вяра Йовева подреди изложба на открито във В. Търново. Тя е озаглавена “Парад на бъдещите офицери” и включва 50 фотоса. В тях са запечатани моменти от военния парад по случай 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия, който през тази година за първи път се проведе в Националния военен университет “Васил Левски” в историческата и духовна столица на България. Паната със снимките са експонирани пред Факултетът по изобразително изкуство на ВТУ “Св. св. Кирил и Методий” в центъра на В. Търново.
Фотографската изложба показва техника и въоръжение, демонстрирани на парада от възпитаниците на НВУ в присъствието на министъра на отбраната Красимир Каракачанов. В своите кадри Йовева е уловила и емоциите на бъдещите млади офицери от представените 6 блока с по 36 курсанти. Командващ парада беше полк. Иван Маламов, началник на Военния университет във В. Търново и инициатор за осъществяването на настоящата изложба. В тържествения ритуал се включи военният духов оркестър на НВУ, продължител на традициите на първия военен духов оркестър в България, създаден през 1879 г. във В. Търново. Парадът завърши с преминаването на 12 бойни машини.
При скорошното си посещение в старата столица изложбата разгледа президентът на България и главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев. Жителите и гостите на града могат да я видят до края на месец юли.
Николай ВЕНКОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново