Документален пърформънс представят в старата столица

Публикувано на вт, 18 ян. 2022
216 четения

Движенческият вербатим спектакъл “Common people” гостува на великотърновска сцена на 22 януари. Документалният пърформънс е изграден на базата на интервюта с артисти, които са се отказали от професията си по различни причини. Текстовете се изричат от актьорите verbatim (от латински – “дословно”) в постоянен диалог с езика на телата им, от който се ражда хореографията. В спектакъла участват Габриела Георгиева, Деница Даринова, Антон Димитрачков, Георги Налджиев, а автор, режисьор и хореограф е Василия Дребова. Визуалната среда е дело на Мина Стоянова, костюмите на Боряна Стоянова и Мина Стоянова, а музиката – на Анастас Авджиев.
Спектакълът е осъществен с финансовата подкрепа на Национален фонд “Култура”, програма “Дебюти” и в партньорство с фондация “Човек с шапка”, фондация “Пространства” и Национален студентски дом.
Представянето на “Common people” ще е в културното пространство “Залата” на бул. “България” № 29, а началният час – 19,30. Събитието ще се проведе в съответствие с всички противоепидемични мерки, изисква се и зелен сертификат, уточняват организаторите.
Николай ВЕНКОВ
сн. “Common people”

loading...
Пътни строежи - Велико Търново