Безплатни театри ще радват малки и големи в читалищата на 16 населени места в общината

Публикувано на вт, 6 юни 2023
282 четения

Детски театрални импресии на Арт работилница “Дионисий” – В. Търново, ще радват малки и големи зрители в читалищата на 16 населени места на територията на общината. Представленията са “Хитър Петър” и “Брей”, в които има много комични моменти, музика, танц и веселие, а входът навсякъде ще е свободен.
Обиколката на актьорите от Арт работилница „Дионисий“ вече започна с представяне на „Хитър Петър“ в Русаля, Хотница и Ресен. Следващата спирка със същото заглавие ще е в Къпиново на 10 юни от 10 ч. и в Церова кория от 18 ч. На 11 юни обиколката ще продължи в Ново село от 16,30 ч. и в Балван от 19 ч., а последните сцени, на които ще бъде показан „Хитър Петър“, ще са тези в Дебелец, Килифарево и Самоводене, където театралната трупа ще гостува на 17 юни, съответно в 10 ч., 15 ч. и 18,30 ч.
Комедийната постановка за най-малките „Брей“ ще стартира обиколката си на 16 юни от 18 ч. в Пчелище, след което ще продължи на 1 юли от 15 ч. в Шемшево, на втори юли ще премине през Беляковец от 10 ч. и Арбанаси в 16 ч. Последните представления ще са на 22 юли – от 11 ч. в Момин сбор и от 15 ч. във Ветринци.
Проектът се реализира от Община Велико Търново и НЧ „Напредък“ в Шемшево и е съфинансиран по програма “Култура-2023” от Календара на културните събития в старата столица.

Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново