Проведе се поредният събор на читалищата в Еленско

Публикувано на вт, 6 юни 2023
97 четения

Поредният събор на общинските читалища в община Елена се проведе в събота. Домакин тази година беше създаденото през далечната 1881 година разпоповско читалище.
Иван Минчев, председател на НЧ “Просвета – Разпоповци – 1881”, поздрави с добре дошли присъстващите, а кметът инж. Дилян Млъзев откри празника. Преди това той връчи почетна грамота и подарък на Люба и Фикрат Салимови, заселили се преди 5 години в Разпоповци и прегърнали идеята за безкористна читалищна дейност.
Тричасовата програма от 15-те читалища бе пъстра и по жанр, и по възраст. Танците, песните, стихотворенията, забавните сценки се редуваха и публиката не скучаеше, на сцената можеха да се видят изпълнители от 7 до 77 години. На същата сцена някога е играл големият български актьор Георги Георгиев – Гец.
Съборът приключи с ритуал по предаване на летописната книга и знамето на следващия домакин – НЧ “Просвета – 1897” в село Палици.
Следобедните часове бяха отредени за друго културно събитие, превърнало се вече в традиция – Творческа пролет в Разпоповци.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново