Ангалот Енминас с първата книга-игра за великите български владетели

Публикувано на пн, 20 юли 2020
446 четения

Цветан Мирчев, познат с псевдонима си Ангалот Енминас, представя предпремиерно своята книга-игра, която е първа част от трилогията “Българи”. Тя е озаглавена “Асверг. Из хрониките за кан Крум” и е реализирана като част от проект на Десислава Авджиева. Презентацията ще бъде на 31 юли от 19,30 часа в кафе-книжарница “Страница 394” във В. Търново.
Поредицата книги-игри “Българи” ще разказва за живота на велики български владетели като кан Крум, кан Омуртаг и княз Борис I. Всяка една част от трилогията е уникална сама по себе си, съобразена с естеството на характерите на отделните владетели. Така например първата част за кан Крум е изпълнена с повече битки, във втората се набляга на политическия живот в българското средновековие, а третата част е посветена на покръстването и просветата.
Искаш ли да изпиташ усещането да живееш в епохата на българското средновековие? Какво ли е да си смел воин, който се бори за своята кауза? Можеш ли да си лидер, от чиито решения зависи съдбата на цял народ? Това са въпросите, на които всеки читател ще може да си отговори, след като се потопи в новата книга-игра.
“Тази книга-игра написах като част от мащабен проект на PR специалиста Десислава Авджиева, която си е поставила за цел да представи българската история по развлекателен начин – чрез интерактивни събития, ролеви игри, книги-игри и изобщо всякакви похвати, които могат да вдъхновят хората и максимално да ги потопят в атмосферата на величествената българска история. Защото историята няма смисъл, ако е забравена”, казва Ангалот Енминас.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново