9 квоти за Световните финали по танци спечели „Виргиния балет“

Публикувано на чт, 21 мар. 2019
211 четения

9 квоти за участие на Световните финали по танцово изкуство завоюва “Виргиния балет”. Танцовата група към Младежки дом – В. Търново постигна огромен успех в Квалификациите на DWC, които се проведоха в Пловдив. В надпреварата се конкурираха 450 изпълнения на състави от цялата страна. 27 възпитаници  на Виргиния, Сергей и Мария Казарини представиха хореографии във всички танцови стилове и възрастови категории. Квоти за световното получиха класиралите се от 1 до 3 място и събрали над 70 точки от 100 възможни. „Изключително сме доволни от представянето си тази година. Горди сме, че отново сме сред победителите, избрани да представят школата си, града и страната ни в Световните финали по танцово изкуство, където ще участваме на една сцена с най-добрите от цял свят“, сподели щастливата ръководителка на балета Виргиния Казарина.

Мария Казарина спечели първо място за хореографията си „Дълбоки води“, в която танцуват 12 момичета от “Виргиния балет”. Изпълнението събра завидните 94 т. от 100. Най-висок резултат от всички хореографии събра руският танц на Сергей Казарин  „Светит месяц“, който бе оценен с 95,3 т., въпреки че остана на второто място в категория „Деца-трио-характерни танци“. Този танц бе изпълнен от Девора Казарина, Радина Бонева и Леа Попдончева.

Още 7 втори и 2 трети места спечелиха момичетата от великотърновската танцова школа. Специалният приз за най-малък участник сред наградените победители също отиде при танцьорката от балета Леа Николова, която е само на 6 г.

След тези успехи, усилията ще бъдат насочени към Световните финали по танцово изкуство, които ще се проведат в гр. Брага, Португалия от 28 юни до 6 юли. „Надяваме се на финансова подкрепа от Община В. Търново, както и на спонсорство от бизнес организации в града, които обичат нашето творчество и дълбоко ценят работата ни с децата“, каза още Виргиния Казарина.

Николай ВЕНКОВ

 

 

 

 

 

 

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново