8-годишната Далия Гюлай засне първия си видеоклип

Публикувано на пт, 14 февр. 2020
314 четения

В Деня на любовта – св. Валентин, Музикална школа “New voices” от Търговище ще направи премиерата на видеоклипа “Grande amore”, изпълнен от 8-годишната Далия Гюлай от В. Търново. Видеото е заснето на емблематични за старата столица места и включва кадри от Архитектурно-историческия резерват “Царевец”, Археологическия музей, Художествената галерия “Борис Денев”, Паметник “Асеневци”, Музей “Сарафкина къща” и др. Сценарият на музикалния клип представя сплотено многодетно семейство, каквото е това на Далия, живеещо в старопрестолния град. То притежава медальон, който е ценна семейна реликва, свидетелстваща за обичта и уважението през годините.
“Във видео реализацията са застъпени четири вида любов: детската, която е все още получаваща; братско-сестринската, в която все повече се научаваме да споделяме; съпружеската, в която трябва да можем да правим другия щастлив, за да сме щастливи ние, и родителската, която е най-всеотдайна и безкористна”, разказват авторите на клипа.
Песента на Далия “Grande amore” е кавър на изпълнението на италианското поп-оперно трио Il Volo, което през 2015 г. печели музикалния фестивал Сан Ремо и нарежда Италия на трето място в песенния конкурс Евровизия.
Далия Гюлай е един от младите музикални таланти на В. Търново. През последните няколко години тя спечели редица престижни награди на национални и международни конкурси. До италианската музика и език се докосва благодарение на своята леля, която от няколко години живее в Италия. Майка ѝ, Камелия Гюлай, споделя на вокалния педагог на дъщеря си, че детето упорито слуша една и съща песен и има голямо желание да я научи. Първата реакция на Десислава Станкова е, че песента е твърде сложна и с много голям диапазон, включващ диаметрално ниски и високи тонове. Въпреки това, след пет месеца подготовка, малката Далия записва кавъра в студио и заснема видеото към песента, в която темата за любовта е показана по изключително топъл и сърдечен начин.
Николай ВЕНКОВ
сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново