Условна присъда за 27-годишна, теглила пари с чужда карта

Публикувано на чт, 17 юли 2014
287 четения

1,3 г. лишаване от свобода условно постанови Окръжен съд – В. Търново, за 27-годишната Анифе Юсменова от с. Петко Каравелово. Жената бе изправена пред Темида по обвинение в кражба и неправомерно ползване на чужд платежен инструмент.
Анифе си набелязала имот в с. Полски Сеновец, собственост на Петко П. Възползвайки се от това, че една от вратите на къщата оставала отключена, жената на три пъти се промъквала вътре, за да краде. Първата от кражбите била извършена през декември 2012 г., а последната – на 12 юни 2013 г. За това време Анифе отмъкнала златен пръстен с оникс на стойност 200 лв., 330 лева и дебитна карта. Именно картата довела до залавянето на крадлата, която иначе вероятно щяла да продължи да “щипва” пари и вещи от имота.
Тъй като заедно с платежния инструмент се сдобила и с листче с ПИН-кода, Анифе решила да изтегли парите от разплащателната сметка на Петко. Над десет пъти се опитвала да я използва чрез банкомат, но за неин лош късмет в сметката нямало никакви постъпления. Крадлата упорито продължавала да прави “проверки”, докато не била засечена от полицията. На 13 юни криминалисти я сгащили до банкомат в П. Тръмбеш и я отвели в ареста.
Анифе направила самопризнания и върнала част от парите на собственика. Пред съда заявила, че не оспорва обвинителния акт на прокуратурата и поискала делото да мине по съкратено производство. Била призната за виновна и по двете обвинения, като й било постановено наказание от 2 г. затвор, което било редуцирано с една трета. Тъй като досега Юсменова не е била осъждана, наказанието е отложено условно за срок от 3 г. Жената ще трябва да плати 251 лв. на собственика – стойността на откраднатото, което не възстановила след задържането си. Решението подлежи на обжалване пред ВТАС.
Пламен КАРАИВАНОВ 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново