Пребиха и ограбиха посред нощ беззащитен старец

Публикувано на вт, 19 Февр. 2019
770 четения

71-годишен мъж от павликенското село Сломер е бил обран и пребит, съобщават от полицията. “Янтра ДНЕС” разбра, че това е самотно живеещият Марин Борисов.
Сигнал за случая е получен в понеделник в 15, 10 ч. Изпратеният на адреса полицейски екип е установил, че на 14 февруари около 03,00 ч. в дома на дядо Марин влезли двама мъже и го заплашили с убийство, ако не им даде парите си. След като му нанесли побой, той им дал наличните си 340 лв.. След това нападателите го заключили в стая на втория етаж на къщата и напуснали жилището. Едва вчера възрастният мъж бил намерен от съседи.
Извършен му е медицински преглед и е настанен в Реанимацията на великотърновската болница. От лечебното заведение съобщиха, че състоянието му е тежко, но не толкова заради самия побой, а защото има много придружаващи заболявания – инфекция, проблем с бъбреците, луксация на едната ръка. Непосредствена опасност за живота му няма.
Хората от селото разказаха, че пострадалият мъж никога не е бил семеен. Той живеел в западния край на селото, което наброява около 270 жители. Всички къщи около тази на дядо Марин били безлюдни. При нас няма роми, не знаем кой може да е посегнал на този беззащитен човек, коментират съселяните на пострадалия мъж.
Още преди да навърши пенсионна възраст той бил трудоустроен и получавал минимална пенсия. Не пиел, не пушел, бил пестелив и успял да си купи хубави електроуреди. Нападателите му обаче не взели нищо друго, освен парите.
Към момента са задържани двама мъже от селото и се изяснява съпричастността им към извършеното деяние. Работата по образуваното досъдебно производство продължава под наблюдението на прокуратурата.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново