48-годишен мъж загина при пожар в Долна Оряховица

Публикувано на чт, 31 юли 2014
774 четения

48-годишен мъж загина нелепо при пожар в дома си. Трагичният инцидент станал около 23 часа във вторник в Долна Оряховица. Гражданин, живеещ на ул. “Преслав”, се обадил на тел. 112 и обяснил, че вижда гъст пушек от втория етаж на къщата на комшията му. На място незабавно бил изпратен екип от четирима огнеборци с противопожарен автомобил, които предприели гасене и потушили пламъците. Огънят унищожил 20 кв. метра от покрива, бяла и черна техника, и мебелировка. На втория етаж пожарникарите забелязали обгорялото тяло на Валентин С., който не давал признаци на живот. Трупът му е изпратен за аутопсия в МОБАЛ.
Валентин живеел с цялото си семейство в къщата. Възрастните му родители живеели в пристройка към дома, а по това време там било и шестгодишното му внуче. Те не са пострадали при пожара и разбрали, че къщата гори, едва при пристигането на пожарникарите.
Дъщерята на загиналия живеела в същата къща, но вечерта не била в дома, когато станало произшествието. От полицията към момента не могат да кажат какво е предизвикало пожара. Няма данни за умишлен палеж, а Валентин и всички членове на семейството му били известни в града като много добри и кротки хора. Загиналият мъж работел в Г. Оряховица и всеки ден пътувал дотам с колата си. Не страдал от никакви заболявания, не бил трудноподвижен и полицаи, и огнеборци недоумяват защо не е напуснал горящата постройка. Предполага се, че или се е опитал да гаси сам пожара, или си е легнал и не е усетил какво става. Резултатите от аутопсията трябва да покажат точната причина за смъртта му, но от първоначалния оглед се предполага, че е загинал заради погълнатия дим. По случая е образувано досъдебно производство, като предстои да бъде извършен повторен оглед от следовател и да бъде назначена пожаро-техническа експертиза.
Валентин е третата жертва на пожари през този месец в региона. На 8-ми юли 78-годишен мъж загина, след като се запали къщата му в с. Николаево, а само преди два дни подобна участ сполетя и 35-годишна жена, която изгоря в дома си в Елена.
Пламен КАРАИВАНОВ 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново