1000 лв. глоба постанови съдът за хирурга Калин Везнев

Публикувано на чт, 2 апр. 2015
1410 четения

1000 лева глоба на държавата да плати хирургът от МОБАЛ д-р Калин Везнев, постанови Районен съд – Велико Търново. Той бе признат за виновен на първа инстанция по повдигнато му обвинение в изключително грозна и брутална хулиганска проява, извършена на 18 юни миналата година.
В същия ден Ильо Трифонов и Борислав Каменов отишли с автомобил до гараж на ул. “Акация” 21 в центъра на В. Търново. Там майсторът Михаил Бахчеванов извършвал ремонти на коли. Двамата мъже паркирали до гаража и изчаквали Бахчеванов да приключи с друга кола и да им погледне колата.
В този момент д-р Везнев, който живее точно срещу работилницата, излязъл от блока си и със собствения си автомобил предприел маневра, за да излезе на уличното платно. При слизане от тротоара се откачила предната му броня. Веднага на помощ притичал майсторът Бахчеванов, който наместил бронята, но хирургът вече бил “подпалил” и бързо намерил къде да си излее гнева. Видял колата, пред която били Ильо и Борислав, и без те да имат отношение към случката, започнал да крещи по младежите. “На кого е тази кола тука, чакай сега ще ѝ нарежа гумите”, развикал се Везнев. Започнал да блъска в гърдите Борислав, след което му стоварил юмрук в лицето. Това не му стигнало и хирургът се върнал до колата си и извадил дървена бухалка. Каменов се уплашил и побягнал по улицата, но Везнев хукнал след него, като крещял, че ще му “резне зелката”. Спрял да го гони и се върнал обратно до колата, където още стоял Ильо. Везнев започнал да го налага с бухалката, като според обвинението му е нанесъл поне пет удара. “Не ме гледай, че съм доктор, тренирам и бойно самбо! Така, както пребих теб, така мога да пребия и другия”, крещял хирургът, надвесен над окървавеното момче.
Хора от жилищната кооперация станали свидетели на грозната саморазправа и подали сигнал на тел. 112. На място бил изпратен полицейски патрул, но още преди да пристигне, Борислав успял да се върне до колата си, качил вътре пребития си приятел и го закарал в “Спешна помощ”. После се върнал до сервиза, където пред униформените служители хирургът давал обяснения – “Единият го маркирах, но лекичко, другия малко повече. Съжалявам, трябваше малко повече да ги бия!”, твърдял Везнев.
Срещу него било започнато досъдебно производство, но тъй като до момента не бил осъждан, прокуратурата била задължена да внесе предложение за освобождаване от наказателна отговорност. Съгласно чл. 78а от НК, ако бъде признат за виновен, съдът трябва да му наложи глоба в размер между 1000 и 5000 лв. В случая съдебният състав е преценил, че санкцията трябва да е в минимален размер. Присъдата може да се обжалва пред Окръжен съд.
През септември м.г. д-р Калин Везнев бе изведен с полиция от МОБАЛ, след сигнал за това, че е искал подкуп от сина на пациентка. Независимо че в него били намерени предварително белязани пари, до момента прокуратурата не му в повдигнала никакво обвинение.
Пламен КАРАИВАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново