Златарица търси фирма, която да извозва битовата смет до новото депо

Публикувано на чт, 4 авг. 2016
522 четения

От 1 октомври тази година битовата смет от населението и бизнеса в община Златарица ще се вози до новото регионално депо в Шереметя, което беше открито от премиера Бойко Борисов преди няколко дена.

С обществена поръчка за 184 110 лв. без ДДС се търси изпълнител за сметосъбирането и сметоизвозването, поддръжката на чистотата на обществените пространства. Изпълнителят на услугата ще събира и транспортира твърдите битови отпадъци включени в организираното сметосъбиране в златаришката община за срок от 24 месеца.

Задължителен опит в боклукчийската дейност се изисква от кандидатите, които ще обслужват Златарица и селата Горско Ново село, Дедина, Долно Шивачево, Калайджии, Равново, Разсоха, Резач, Родина, Росно, Сливовица, Средно Село, Дълги припек и Чешма.

Общината поставя изискването фирмата да има техническа обезпеченост за събирането и извозването на сметта, която се събира в 589 варела, кофи, съдове за био отпадъци, както и контейнерите за сгурия и пепел. С новото депо се утежняват транспортните разходи, затова се поставя условието боклукчийската фирма да има техника за пресоване и теглене на битовата смет. Растителните и био отпадъците ще се извозват с отделен камион. Сметосъбиращите автомобили трябва да са с минимум европейски екологичен стандарт ЕВРО 5 или еквивалент и да са оборудвани с GPS система, позволяваща онлайн наблюдение.

Изпълнителят задължително ще мете и мие машинно обществените пространства в Златаришко. Трябва да има техника за измиване и дезинфекция на контейнерите.

Договорът с новия изпълнител ще е от 1 октомври 20116 г. до същата дата през 2018 г. Офертите на кандидатите ще бъдат отворени на 9 август.

Здравка МАСЛЯНКОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново