В Златарица започна работа нов център за почасови социални услуги

Публикувано на ср, 16 Мар. 2016
1389 четения

Хората с увреждания и самотноживеещите пенсионери в Златарица получават допълнителни услуги с новоразкрития “Център за почасово предоставяне на интегрирани услуги за социално включване в общността или в домашна среда”.

“Дейностите, които златарчани ще получават от центъра, надграждат досегашните грижи на личните асистенти. На трудноподвижните и самотните хора над 65-годишна възраст ще предоставяме допълнителни здравни и социални услуги”, каза при откриването кметът на Златарица Пенчо Чанев.

Центърът за почасови социални и здравни услуги е разкрит по проекта “Независим живот – община Златарица”, финансиран по ОП “Развитие на човешките ресурси”. По него за центъра е купен и специализиран автомобил за хора с увреждания, с който те ще бъдат извозвани до личния си лекар, както и до областните медицински центрове.

Центърът отвори врати на 16 март, а осигуреното финансиране за работата му по проекта е до 15.09.2017 г.

“Очакваме и ще работим с новия център златарчани да получат широкоспектърен подход за приобщаване и премахване на социалната изолация като им предоставяме нужните им почасови услуги”, посочи още Пенчо Чанев.

На този етап са назначени 29 лични асистенти, които ще обслужват 48 човека. На 1 април се планира в центъра да започнат работа още 27 лични асистенти за 27 нуждаещи се болни и възрастни жители на община Златарица.

Здравка МАСЛЯНКОВА

сн. Община Златарица

loading...
Пътни строежи - Велико Търново