Уличен певец разчуства и събра овациите на купувачи и търговци на пазара във В. Търново

Публикувано на чт, 9 ян. 2014
3874 четения

Уличен певец събира овациите на търговци и купувачи и разчуства минаващите на централния пазар във Велико Търново. По време на прекрасните изпълнения на младежа се чуваха ръкопляскания и хората усмихнати и с настроение скандираха “Браво”. Почти всеки се спираше при певеца, пускаше левчета или стотинки в импровизираната касичка и поздравяваше таланта.

Момчето се казва Стоян Йорданов, на 22 години е и живее в ямболското село Безмер. Той признава, че е самоук певец, не е учил музика, а земеделие, но от една година е уличен певец,. Днес сутринта Стоян се е явил на кастинга на шоуто “България търси талант”, който в момента се провежда във В. Търново. Надява се този път да бъде забелязан, тъй като участва за втори път в шоуто. Преди три години не бях във форма, бях болен и се провалих, признава певецът. Но сега смята, че журито го е харесало много.

Стоян разказа, че обикаля пазарите и градовете на страната и се опитва да впечатлява хората с гласа си, даден от Бога. Има добър слух, бързо научава народните песни и смята, че българският фолклор е най-голямото богатство на страната ни. Репертоарът му включва тракийски, странджански и македонски песни, а най-обичаните от него певици са Славка Калчева, Недялка Керанова, Росица Пейчева и др.

Вася ТЕРЗИЕВА
видео Даниел ЙОРДАНОВ

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново