Превозвач протестира срещу конкурс, утре вози пътниците безплатно

Публикувано на чт, 9 ян. 2014
1903 четения

Най-малко 3000 великотърновци утре ще пътуват безплатно в автобусите по линиите 13 и 30 в старата столица. Бонусът е в знак на протест от страна на превозвача ЕТ “Атанасов – 90” срещу провеждането на конкурса за възлагане на линии за обществен превоз на пътници, обяви днес превозвачът Пламен Атанасов.

Сагата с избора на транспортните фирми е от 2009 г. Според Атанасов от трезора на Общината незаконно е бил изнесен плик с технико-икономически показатели на конкурентната фирма “Алекс ОК”. По казуса той е сезирал Прокуратурата с искане конкурсът да бъде спрян до произнасяне на компетентните органи, което не е направено. Конкурсът продължава и на заседанието на комисията на 7 януари фирмата на Пламен Атанасов е декласирана.

Това е единият проблем, другият е, че ние возим незаконно, заяви днес превозвачът. По думите му временните договори, по които се изпълняват 80 на сто от градските и междуселищни линии в община Велико Търново, са изтекли на 29 декември. Областният управител е дал разрешение кметът Даниел Панов да сключи с превозвачите нови 6 месечни временни договори, но това не е направено до ден днешен, твърди Пламен Атанасов.

Заместник-кметът Снежана Данева, която е председател на конкурсната комисия за превозвачите, посочи, че договорите са в процес на изготвяне.

Подробности четете в утрешния брой на “Янтра ДНЕС”

Здравка МАСЛЯНКОВА
видео Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново