Петър Кирчев от Златарица представи първата си изложба

Публикувано на чт, 27 Авг. 2015
583 четения

15-годишния Петър Кирчев от Златарица представи своята първа изложба.

Мястото за представянето на красивите творби на момчето не бе избрано случайно, а именно Детски център при гр. Златарица, тъй като още през 2010година, когато започва работата на центъра, той е един от първите основатели и инициатори на дейността му.

От година младия талант учи в Тревненската школа, където освен рисуването е усвоил много добре тънкостите на дърворезбата и пирографията. „Не е трудно, просто всяко нещо си изисква своето време, трябва и търпение” сподели Петър.

Представената изложба се състоя от картини, на повечето на които изкусно бяха изрисувани старинни къщи, също така дървени елементи, на които бяха приложени дърворезба и пирография.

Сред уважилите поканата да присъстват на изложбата на талантливото момче беше кметът на община Златарица Пенчо Чанев, семейството и приятелите му, също така децата от Детския център заедно с г-жа Стефка Николова – ръководител на Детски център и Хлебната къща в Златарица.

Петър получи искрените поздрави на кмета, който остана възхитен от работата му. „Талант като този трябва да се развива, бих ти помогнал с каквото мога, за да продължиш да се развиваш в тази посока. Твоите родители трябва да са горди с теб”. Също така градоначалника предложи на момчето, да финансира следващата му изложба, но ако може тя да се състои от картини на родния му град Златарица.

15-годишното момче е истински майстор в месенето на хляб. Още в ранните часове той сам е омесил и изпекъл хляб с който посрещна гостите на своята изложба.

„Две поредни години Хлебната къща при гр. Златарица в която той е главния майстор в месенето и изпичането на хляб печели първи места. Не съм забелязала, че рисува, това е само за година, от както учи в Тревненската школа” развълнувано сподели г-жа Николова.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново