Откриха поредното събитие, посветено на 10-ата годишнина от членството на България в ЕС

Публикувано на чт, 16 Ное. 2017
303 четения

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

Заместник областният управител Ивета Кабакчиева и кметът на Община Златарица Пенчо Чанев откриха поредното комуникационно събитие, посветено на 10-ата годишнина от членството на България в ЕС и предстоящото председателство от страната ни на Съвета на ЕС в читалището в село Сливовица. Тържеството съвпадна с празника по повод 90- годишнината на читалище “Просвета 1927” в Сливовица.  Гостите бяха посрещнати от кметския наместник на селото Димитър Иванов. Той представи доклад за работата на читалище от основаването му да днес.

Заместник областният управител Ивета Кабакчиева и кметът на Златарица Пенчо Чанев приветстваха гостите и представиха приоритетите на ротационното председателство на Съвета на ЕС. “На 1 януари 2018 година България за първи път ще поеме ротационното председателство на Съвета на Европейския съюз за шестмесечен период – исторически момент за страната ни след десетгодишно членство в Съюза. В период, когато Европейският съюз е изправен пред множество предизвикателства и възможности, България има уникален шанс да участва в процесите на формиране и реформиране на ЕС такъв, какъвто биха искали да го видят европейските граждани и за какъвто мечтаят младите хора. Целта на тези комуникационни инициативи е широката общественост да бъде информирана за ползите на Република България от членството в ЕС, да се провокира интереса на гражданите от различните населени места към представените теми, свързани с Българското председателство на Съвета на ЕС през първата половина на 2018 г. и възможните механизми за ефективно партньорство и постигане на общи цели на институции и организации“, каза заместник областният управител.

Местни изпълнители, самодейци бяха подготвили празнична програма с която поздравиха жителите и гостите на селото. Читалището получи от областна администрация подарък, озвучителна техника и принтер.

сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново