Областният управител обходи проблемни пътни участъци край Горско Ново село

Публикувано на пт, 17 авг. 2018
149 четения

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

Областният управител проф. д-р Любомира Попова посети златаришкото село Горско Ново село и се срещна с кмета Николинка Хаджиева и с кметския наместник на селата Сливовица и Чешма Димитър Иванов. Поводът за посещението са получени сигнали от хората на населеното място за проблемен участък от републиканската пътна мрежа. Заедно с председателя на Общински съвет Златарица Стефан Брънзелов те обходиха проблемните пътни участъци между селата Горско Ново село -Сливовица в посока Джулюница и отсечката Сливовица -Чешма.
По време на посещението стана ясно, че пътят се нуждае от ремонтиране, а отсечката към село Чешма от просветляване. Областният управител проведе и среща с жители на Горско Ново село, които споделиха, че проблемният участък е много тесен, което допълнително повишава риска за преминаващите шофьори и налага незабавното предприемане на мерки за осигуряване на безопасността на движението. Областният управител сподели с местните жители, че Община Златарица, селата Горско ново село, Долно Шивачево, Родина и Калайджии са одобрени по проект по
Програмата за развитие на селските райони за асфалтиране на улици в населените места на стойност 3 млн. лв. Освен това от Областна администрация – Велико Търново ще бъдат изпратени писма до Областно пътно управление за състоянието на пътищата между въпросните села и ще се търси възможност за финансиране на ремонта им.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново