Красавица от Чили стана “Мис Фестивал 2017”

Публикувано на пн, 24 юли 2017
670 четения

Красавица от Чили се окичи с короната на “Мис Фестивал” по време на традиционния конкурс, организиран в рамките на 20-ото издание на Международния фолклорен фестивал във Велико Търново.

Франсиска Галегас е танцьорка в ансамбъл “Los Del Bio Bio” в град Биобио. Изящният и грациозен танц, който чаровната студентка изпълни, плени журито и спечели овациите на многобройната публика. Лентата и короната на победителката връчи президентът на фестивала Емил Павлов.

Групата от Чили е пропътувала около 13 000 км, за да участва във фолклорната фиеста на старата столица. Формацията е създадена през 1999 г., а в нея се изявяват бивши и настоящи студенти от различни местни университети.

Поредният конкурс “Мис Фестивал” се проведе край басейна на радиотехникума, където освен участниците от различните групи, се събраха много великотърновци и гости на града. 18 претендентки за титлата от девет държави се включиха в пъстрото дефиле на красавиците.

Първа подгласничка на чилийката стана Валерия Беатрис от Перу. На трето място се нареди Омная Али от Египет. Журито връчи и награда за най-атрактивен костюм, танц и очарование на Наваро Валенсия от Колумбия.

Четиричленно жури оценяваше участничките в конкурса, а негов председател бе Емил Павлов. Момичетата се представиха в два тура, като в първия те показаха своите национални костюми, а във втория трябваше да изпълнят по един танц. За доброто настроение на гостите със своите изпълнения се погрижиха Ани, Васи и Искра от студио “Румина”.

Златина ДИМИТРОВА

сн. Румяна НАЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново