Кандидатите за директни плащания вече могат да проверяват заявените си площи онлайн

Публикувано на вт, 16 Дек. 2014
255 четения

Земеделските стопани вече могат да проверят дали заявените от тях площи попадат в допустимия за подпомагане слой „Площи в добро земеделско състояние” за 2014 г. Това информира Йорданка Стефанова, директор на Областната дирекция „Земеделие“ във Велико Търново.

Земеделците могат да направят справките си на официалната интернет страница на ДФ „Земеделие” в раздел „Система за индивидуална справка по Директни плащания”.

Ако се случи някои от кандидатите да не е съгласен с посочените данни, той може да подаде възражение до министъра на земеделието и храните. Образци на жалбите се генерират автоматично от Системата за индивидуални справки на Фонд „Земеделие”. Попълнените документи ще се приемат в Областната дирекции, обясни Йорданка Стефанова и допълни, че крайният срок за подаването им е 12 януари 2015 г.

Възраженията задължително трябва да съдържат идентификаторите на парцелите, които не са включени в допустимия слой за подпомагане.

След разглеждането на всички постъпили възражения ще бъде подготвен и финалният специализиран слой „Площи в добро земеделско състояние”. Това ще стане в срок до 25 февруари 2015 г.

На базата на тази актуализирана информация ДФ „Земеделие” ще коригира и плащанията по схемите, и мерките, обвързани със слоя.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново