Илияна Йотова, евродепутат : “Кампанията за предстоящите евроизбори ще бъде много тежка и жестока”

Публикувано на чт, 9 ян. 2014
432 четения

Кампанията за предстоящите евроизбори ще бъде много тежка и жестока. В България вотът за европарламент най-вероятно ще бъде на 25 май. Това прогнозира във Велико Търново евродепутатът Илияна Йотова от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент. Тя избра старата столица, за да направи публичен отчет за дейността си през последните няколко години.

На въпрос дали Сергей Станишев ще води листата за евроизборите. Йотова заяви, че според нея е редно този, който оглавява втората по големина политическа сила в Европа, да покаже своята съпричастност към европейската кауза и да оглави листата.. Това би било добре не само за България, но и за другите партии в Европа, тъй като техният лидер ще е начело на европейската листа от страната, от която идва. Йотова обаче веднага уточни, че всичко това би било чудесно, ако живеем в нормална,спокойна политическа ситуация, но обстановката в страната е много тежка и затова “капитанът трябва е при своя отбор”.

Илияна Йотова определи изтичащият мандат на европармамента като изключително труден. Най-големият пробив според нея е бил свързан със създаването на фонд, от който ще се отпускат средства за преодоляването на младежката безработица в страните от Европейския съюз.

Весела КЪНЧЕВА
видео Даниел ЙОРДАНОВ

още по темата четете в утрешния брой на “Янтра ДНЕС”

loading...
Пътни строежи - Велико Търново