Десните дадоха обет в старата столица да работят смислено и почтено за България

Публикувано на сб, 6 сеп. 2014
338 четения

В деня на Съединението на Княжество България с Източна Румелия десните тръгнаха обединени от Велико Търново. С молебен за здраве в катедралния храм на старопрестолния град отец Асен благослови старта на националната предизборна кампания на коалиция “Десните”, обединила Единната народна партия “Синьо единство” и “Български демократичен форум”.

С националния химн на България и с “Одата на радостта” беше открит форумът на десните в музей “Възраждане и учредително събрание”. “Днешното събиране е началото на общия ни път”, каза, посрещайки кандидатите за народни представители водачката на листата на коалиция “Десните” във Велико Търново Мария Капон. Бившият външен министър Надежда Нейнски подчерта, че десницата винаги е имала куража да управлява страната. “Предизвикателството на десните е да трасират пътя на България дългосрочно, за да заеме страната ни достойното си място в ЕС. Смислена, почтена и енергична политика е пътят за постигане на тази цел. Дясното ще предлага решения на проблемите, няма да ги замита под масата. Макар и непопулярни, реформите трябва да бъдат направени”, подчерта Нейнски.

Лидерът на БДФ Жаклин Толева представи водачите на листи и подчерта, че националният интерес е достойното битие на българския гражданин. “В нашите листи са хора, които имат усещане за дълг към обществото. Обединена Европа е геостратегическата ни посока”, посочи Толева.

Председателят на “Синьо единство” Христо Панчугов заяви, че десните са доказателството, че в България може да се прави истинска, смислена и дясна политика. “Има хора, които не правят компромиси и не се преструват и всички вие сте такива”, обърна се към кандидатите за народни представители от коалиция “Десните” Панчугов.

“Носим достойнството на хора на дълга”, посочи пред кандидатите за народни представители д-р Илко Семерджиев, политически председател на коалиция ”Десните”. Той заяви, че България е страна на много политически номади, които прелитат от цвят на цвят, търсейки медец. “Нищо не ги задържа, те нямат своите устои, липсват им ценности. Това ги лашка лесно на ляво и на дясно в политическото пространство. Ние сме представителите на дясното и стоим сами в него, въпреки, че много хора се опитват вербално да се присъединят към него, но делата им не показват такава принадлежност. Преживяхме неуспешен опит за преход до 1997 годна, но след това за 4 години направихме кардиналните реформи”, посочи д-р Семерджиев. “България е богата държава. Тава, което пречи на хората да живеят добре и да благоденстват, е лошото управление”, каза политическият председател на коалиция “Десните”.

Към оптимизъм и единение призова кандидатите за народни представители водачката на търновската листа на коалиция “Десните” Мария Капон. “Оптимистът съм, не защото съм доверчива и вярваща в доброто. Зная колко тежко е положението в страната ни и как изчезват хората от селата, зная къде отиват децата ни и как тъжат родителите. Зная колко е тежко в здравеопазването и какви проблеми има в икономиката. Оптимист съм, защото зная, че няма как да не се хванем за ръце и да минем този път”, каза Мария Капон. Тя е убедена, че за България няма друго лечение освен смели и десни реформи със смели и десни решения. “Можем и трябва да ги направим сами, както сами сме направили Съединението. Точно на днешния ден сме доказали, че можем да се справяме сами със собствената си съдба. Когато България е в криза и премеждия, българите винаги разбират и се обръщат към себе си. Днес сме точно пред такова решение. Нашата коалиция е това решение. От нас зависи да не се вглеждаме само във времето назад, а да направим днешния си живот почтен, да дадем на децата си достойнството и радостта, че са български граждани”, каза Мария Капон.

Здравка МАСЛЯНКОВА
видео Бранимир БОНЕВ

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново