БСП иска отпадане на представителните разходи от 400 лв. на съветниците

Публикувано на ср, 29 ян. 2014
291 четения

В бюджета на община Велико Търново за 2014 година липсват средства за благоустрояване на селата, в които живеят около 25 % от жителите на района, алармираха червените съветници. Нулева инвестиционна програма за тези населените места е силно притеснителна, обяви Валентин Ламбев, председател на групата на БСП в местния парламент.

Червените посочиха, че в общинския бюджет те не виждат средствата, които са необходими за покриването на дефицита от 8 млн. лв., с който приключва бюджетната 2013 г. “Това означава, че Общината няма да разплати основни дейности, по които тя има ангажименти”, допълни Ламбев. Според червените 4 млн. лв. от дефицита са изразходени неправомерно от държавно делегирани дейности. Парите на училищата и парите на държавата за социални дейности са използвани за покриване на текущи задължения към договори за изпълнение на определени услуги и стоки за доставка на общината. “С парите на училищата сме разплатили ремонта на пътищата от общинската мрежа”, обясни ръководителят на групата на БСП.

Да отпадне промяната, която позволи изплащане на представителни разходи в размер на 35% от заплатата на председателя на ОбС, ще предложат още от БСП. Червените припомниха, че нито един от групата съветници на левицата не се е възползвал от бонусите. След направените законови промени заплатата на съветниците от Великотърновския общински съвет вече ще е около 350 лева, досега те получаваха по 120 лв.

Весела КЪНЧЕВА
видео Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново