ГЕРБ вече са готови с листата, Цветанов – първи, Панов може да е втори

Публикувано на чт, 9 февр. 2017
9129 четения

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов ще е водач на листата на ГЕРБ в област Велико Търново за предсрочните парламентарни избори на 26 март. Това е било решено днес в централата на ГЕРБ по време на среща на Цветанов с областния координатор на ГЕРБ и кмет на В. Търново Даниел Панов, общински ръководители и кметове от областта.
От свои източници “Янтра ДНЕС” научи, че има голяма вероятност втори в листата да е кметът Даниел Панов.
В листата с кандидати за народни представители на ГЕРБ влизат още досегашните депутати Клавдия Ганчева, зад която застава горнооряховската структура на партията, и общинският председател на ГЕРБ във В. Търново Евгени Стоев. Влизането на Ганчева в предишния парламент изненада мнозина, тъй като през 2014 г. тя беше на 12-о място в листата, но с помощта на преференциите успя да стане един от тримата депутати на ГЕРБ от региона. Бившият данъчен Евгени Стоев пък ще се бори за трети мандат в Народното събрание.
Шефът на Втора хирургия в областната болница д-р Николен Стойнов и колегата му д-р Валентин Точков, който оглавява Детското отделение, са представителите на лекарското съсловие в листата. Досегашният заместник областен управител доц. Любомира Попова също ще е част от отбора на ГЕРБ, с който партията ще се опита да спечели доверието на избирателите. Издателят Нейко Генчев, дизайнерът Атанас Парушев и собственикът на рекламна агенция Станислав Стоянов ще са представителите на търновския бизнес.
ГЕРБ залагат и на младите – за места в Парламента ще се борят футболният съдия Георги Давидов и председателят на младежката структура на ГЕРБ във Велико Търново Георги Недев, републикански шампион и треньор по мотокрос. Преподавателката в Стопанската академия Станислава Стоянова ще е представителят на Свищов в листата на партията. Председателят на Общинския съвет в Лясковец Даниела Арабаджиева също ще е сред 16-те на ГЕРБ. За депутатско място ще се борят колегата ѝ от Златарица Стефан Брънзелов и общинският съветник и координатор на МГЕРБ в Павликени Венцислав Георгиев.
“Не се съмнявам, че ГЕРБ ще постигне категорична победа на изборите във Велико Търново, защото благодарение на работата ни старата столица се развива в правилната посока. Сигурен съм, че сме заслужили доверието на жителите на В. Търново и те ще ни подкрепят отново”, заяви на страницата си във Фейсбук Цветан Цветанов веднага след срещата си с представителите на ГЕРБ от региона. Той определи кандидатите на ГЕРБ като доказани професионалисти и притежаващи достойни човешки качества.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново