“Локо” (ГО) отстъпи второто място след 1:3 от “Монтана”

Публикувано на пн, 18 май 2015
147 четения

Осигурилият си мястото в елита “Монтана” записа 13-а поредна победа, като спечели и дербито в челото. Тимът на Ферарио Спасов надигра с 3:1 “Локомотив” (Г. Оряховица) и го свали от второто място.
Мачът започна добре за домакините, които поведоха още в 10-ата минута. След центриране от корнер защитникът Иван Пенев с глава откри резултата – 1:0. Бързо обаче се видя, че гостите разполагат със стойностен отбор. В 18-ата минута “Монтана” едва не изравни, след като от добра позиция Асен Георгиев с глава стреля край гредата. Малко след това пък Миро Антонов бе изведен сам срещу вратаря, но от въздуха би в него.
Домакините претендираха за дузпа в 26-ата минута, когато Пашов събори откъсващия се Фиданин, но реферът посочи фаул на границата на пеналта. “Монтана” изравни в 41-ата минута, когато също получи фаул на метър от наказателното поле. Мирослав Антонов прецизно прати топката в мрежата за 1:1. До почивката можеше да падне и втори гол, но вратарят Николай Митев извади удар от фаул изпод напречната греда.
Мирослав Иванов – Деко бе контузен и рано бе сменен от Трифонов, а след почивката се наложи и втора принудителна смяна – Иван Пенев бе заменен от Ненов.
В 51-ата минута след бърза атака току-що влезлият Здравко Лазаров бе изведен сам отдясно и с едно докосване прати топката в обратния ъгъл – 1:2. “Железничарите” не застрашаваха опасно вратата на съперника, като залагаха на еднообразни центрирания, с които вратарят и защитата на “Монтана” се справяха с лекота.
В последните 20 минути “Локомотив” засили натиска и още на два пъти претендираше за дузпи. В 71-ата минута Атанас Фиданин бе пресиран от двама защитници в пеналта и падна, но реферът махна с ръка играта да продължи. В следващата минута опасен удар на Любо Генчев мина на сантиметри от десния стълб.
Явор Генчев отляво от фаул стреля директно във вратата в 81-ата минута, но вратарят Христо Иванов боксира топката. Пет минути преди края и Любо Генчев бе изблъскан в наказателното поле, след което домакините награбиха рефера Калин Людмилов и за кратко настана меле по терена.
В даденото петминутно продължение “Монтана” реши всичко с нова бърза контра, при която Иван Минчев напредна отляво и вместо да търси подаване, я завърши с нов прецизен удар – 1:3.
“Пирин” победи у дома с 3:0 “Септември” и излезе на второто място. Локомотивци ще трябва да разчитат в следващия кръг “орлетата” също да паднат в Монтана, а горнооряховският тим да спечели като гост на “Бургас”.
“Локо” (ГО): Митeв, Мицаков, Фиданин, Харизанов, Пенев (65 Ненов), Михайлов, Димитров (57 Яв. Генчев), Балъков, Л. Генчев, Мир. Иванов (28 Трифонов), Смирнов.
Сашо Ангелов: “Продължаваме, докато има надежда”
“Не ми е леко да говоря след такъв мач. Искахме много победата, защото на 90 % ни осигуряваше влизане. Добре бяхме разучили “Монтана”, знаехме силните им контри, но точно така станаха головете. Принудителните две смени на Деко и Пенев поради контузии също оказаха влияние, но това го има във футбола.
Какво мога да коментирам за съдийството – като е свършил мачът 1:3 за “Монтана”, каквото и да има…
Чест ще прави на “Монтана”, ако така играят и срещу “Пирин”, защото само от това футболът ще спечели. Продължаваме напред, докато има и най-малка надежда, продължаваме. Казвам ви: искам да влезем и ще го направим.”

Феро: “Гарантирам с целия си авторитет, че ще бием “Пирин”
“Изгледах мача спокойно, вече сме в “А” група и нямаше толкова емоция. Беше ми интересно как ще реагира моят отбор в едно дерби, което определя втория влизащ. През първата част бяхме леко дезориентирани заради промяната в тактическата ни схема и “Локомотив” получи предимство, но второто полувреме използвахме силните си страни в контраатаката и отбелязахме още две попадения.
Така че в един наглед равностоен мач ние използвахме по-добре ситуациите пред вратата на съперника и спечелихме.
Казах на Бончо Генчев и Сашо Ангелов, че до края ще играем феърплей. Ако някой си мисли, че ще правим тънки сметки да бием “Локо” (ГО) и да правим глупости срещу “Пирин”… Гарантирам с целия си авторитет, че ние ще излезем срещу “Пирин” да ги победим и ще го направим. И не за да помагаме на “Локо” или на някой друг, а защото искаме да завършим сезона с победи.”
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново