“Славия” и английският “Ливърпул” завършиха 2:2

Публикувано на пт, 15 май 2015
247 четения

Възпитаниците на Ник Маршал взеха първа точка в България.

Отборите на “Славия” и “Ливърпул” завършиха наравно 2:2 във втория ден на международния турнир “Проспорт Велико Търново къп”. На стадион “Ивайло” двата отбора изиграха много интересен двубой, като за разлика от първия си мач, в който не бяха се аклиматизирали след пътуването, сега англичаните оставиха много добри впечатления.
“Белите” поведоха още в 3-ата минута, след като техен нападател бе изведен между двама защитници и преодоля вратаря Алекс Суиндел – 1:0. “Славия” продължи да играе агресивно и стигна до второ попадение. “Ливърпул” обаче се върна в мача, след като техен нападател бе спрян непозволено и последва червен картон и дузпа, реазлизирана за 2:1. Мърсисайдци претендираха и за втора дузпа за нарушение в пеналта, а в последната минута на мача след корнер техен нападател с глава наниза типичен британски гол за крайното 2:2.
“Литекс” оглави класирането, след като надделя в Ресен с 3:0 над “Етър” и го измести от първото място.
Играчите на треньора Георги Георгиев също създадоха добри положения, но така и не можаха да реализират гол във вратата на “Литекс”.
Днес етърци играят с ЦСКА, а утре от 10:30 ч. на “Ивайло” е мачът “Етър” – “Ливърпул”. В неделя са последните мачове, а от 13:40 ч. е награждаването и закриването на турнира.
Чудесни втори победи взеха другите две гарнитури на “Етър”. Възпитаниците на Марин Стефанов, набор 2001 г., разбиха с 6:0 ДФК “Видин”, а най-малките, 2003 г., с треньор Николай Катъров, удариха също видинчани с 6:1.
Анатоли ПЕТРОВ. сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново