С гол на Карапетров в 90-та минута “Локо” прекърши ОФК “Созопол” и записа първа домакинска победа през сезона

Публикувано на пн, 18 авг. 2014
536 четения

“Локомотив” (ГО) победи драматично ОФК “Созопол” в 3 кръг от “Б” група с 4:3 и след пауза от 10 години отново записа победа в професионалния футбол на свой терен. 2000 зрители по трибуните станаха свидетели на вълнуващ като развитие мач, който бе решен в последната минута на редовното време. Изтичаше 89-та минута, когато Антоний Балъков изведе по крилото Красен Трифонов, който подаде в наказателното поле, където Илия Карапетров овладя топката и вкара победното попадение за тима си.
С победата “Локо” вече има 6 точки и се изкачи на четвърто място във временното класиране на “Б” група, на една точка от лидера “Ботев” (Враца). “Железничарите” откриха резултата още в 3-ата минута с гол от дузпа реализирана от Тони Балъков. Нарушението бе отсъдено за игра с ръка на Михаил Георгиев от гостите в наказателното си поле. Попаданието смути созополци, техен защитник сбърка при изнасянето на топката и само добрата намеса на вратаря им Теменлиев предотврати гол на откъсналия се Трифонов. Минути по-късно Теменлиев за малко не бе прехвърлен от Иван Пенев, който изрита топката зад централната линия. В 23-ата минута дойде ред на отбраната на домакините да сбърка, но Реджеб Халил не успя да се възползва от ситуацията. Бившият голмайстор на “Локо” Тихомир Кънев обаче бе безпощаден в 26 мин. и изравни резултата 1:1. След меле пред вратата на “черно-белите” таранът остана сам срещу вратаря и стреля хладнокръвно. Голмайсторът прояви уважение към феновете на домакините и изрази кротко радостта си. Ответната атака на “локомотивци” в 28-ата минута бе най- добрата им в мача. Любо Генчев изведе Мицаков на скорост, той центрира отдясно към Янаки Смирнов, който изпревари защитата на гостите и прати коженото кълбо в мрежата за 2:1.
В 33-ата минута бившият етърец Ивайло Русев се възползва от лошо подреждане на локомотивци при статично положение и разстреля Радо Рашков за 2:2.
През второто полувреме двата отбора продължиха да показват класа и желание за победа. Настойчивостта на домакините се увенча с трети гол в 66-ата минута, в която отбраната на созополци подари топката на Янаки Смирнов и той се разписа със силен шут от 20 метра за 3:2. Веднага след това старши треньорът Сашо Ангелов замени голмайстора с бранителя Радослав Горанов, което оголи нападението на локомотивци и позволи на гостите да тръгнат напред по-масирано. Междувременно наставникът на созополци Румен Димов бе изпратен на трибуните от рефера Боби Колев за невъздържано поведение. След центриране в 70 мин. Диян Хаджиев засече с глава, но топката мина на сантиметри от лявата греда. В 79- ата минута след свободен удар Атанас Димитров се опита да изчисти с глава, но си отбеляза автогол за 3:3. Желанието на локомотивци да стигнат до крайния успех все пак бе наградено от съдбата с попадението на Карапетров в самия край на редовното време и зарадва публиката на стадиона. Втората поредна победа на “Локо” предизвика истинска еуфория сред “черно-бялата” агитка, която подкрепяше любимия отбор с песни и овации до самия край, въпреки дъждовното време. Футболистите върнаха жеста на запалянковците, като след последния съдийски сигнал поздравиха намокрената от дъжда агитка с влакче.
Зрелищният двубой бе наблюдаван и от Председателя на зоналния съвет на БФС Трифон Иванов и от Ичко Лозев, който е в състава на Комсията на БФС, която следи за работата на съдийските наблюдатели.
“Локомотив”: Рашков, Мицаков, М. Иванов, Пенев, Фиданин, Димитров (84 Н. Иванов), Апостолов (54 Карапетров), Балъков, Л. Генчев, Смирнов (69 Горанов), Трифонов.
Георги КРЪСТЕВ, сн. Бранимир БОНЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново