Писателска работилница организира Клуб “ТаМ”

Публикувано на пн, 27 февр. 2023
128 четения

Работилница за творческо и документално писане с Екатерина Петрова, под наслов “От нещо – нещо. Разкази от Варуша юг”, организира Клуб “Там” във В. Търново. Тя ще се проведе в рамките на два последователни дни – на 10 март от 14 до 18 ч. и на 11 март от 14 до 16,30 ч. в пространството за културни и социални събития в сградата на бившия КДК.
В рамките на писателската работилница обучаващите се ще се учат как да използват конкретен предмет, място, книга, снимка, картина, песен, или друго “нещо” като отправна точка и вдъхновение за писането на текстове – както художествени, така и документални – които същевременно се занимават с по-широки теми. Тематичен и географски фокус на писателската работилница ще е районът на Варуша юг, а участниците ще имат възможност да измислят, разработят и създадат свои кратки текстове, свързани по един или друг начин с квартала, като връзката може да не е съвсем пряка или директна, поясняват организаторите на събитието. Работилницата, която се провежда благодарение подкрепата на програма “Творчески стипендии” на Национален фонд “Култура”, е отворена за всички, които имат интерес към писането, без значение от досегашния им опит. Крайният срок за записване, на имейл адрес ekaterinette@gmail.com, е 7 март.
Екатерина Петрова се занимава с литературен превод, есеистика и журналистика. Автор е на книгата “Нещотърсач: 44 (не)обикновени предмета от близо и далеч”, а нейни текстове и преводи на български и английски са публикувани в редица медии, както и в личния ѝ блог за снимки и пътеписи. В момента води месечната рубрика в новинарски интернет сайт.
На 11 март в Клуб “ТаМ” от 19 ч. ще се състои и представянето на книгата на Петрова “Нещотърсач: 44 (не)обикновени предмета от близо и далеч”, посочват от “ТаМ”.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново