С изложба в центъра на града великотърновските ротарианци отбелязват 118-ия рожден на световната си организация

Публикувано на пт, 24 февр. 2023
1886 четения

С изложба в центъра на Велико Търново членовете на Ротари клуба в старата столица отбелязват 118 години от основаването на международната организация Ротари Интернешънъл. Паната разкриват интересни факти от далечната 1905 година, когато в Чикаго, САЩ, младият адвокат Пол Харис се среща с приятели, за да говорят за семейството, за проблемите на хората от техния град и за създаване на приятелски клуб. Тази малка група полага основите на първата в света международна организация с идеална цел, която днес обединява бизнес и професионални лидери в 161 страни, в над 35 000 Ротари клубове, в които членуват над 1,2 млн. души.
Изложбата разказва с текстове и фотоси и как възниква ротарианството в България, като най-голямо внимание е отделено на историята на клуба във Велико Търново от чартирането му през 1938 година.
Гражданите и гостите на града могат да се запознаят с успешните проекти на РКВТ, на Сателитния клуб в Павликени, с младежките инициативи на Ротаракт и Интеракт клубовете и на първия в страната Ротари клуб за деца.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново