БМЧК проведе кампания за превенция на СПИН на двата рокерски събора

Публикувано на ср, 28 авг. 2013
279 четения

Доброволци от Български младежки червен кръст във Велико Търново проведоха кампания за превенция на СПИН по време на рокерските рок концерти, които се проведоха през миналата седмица в старата столица. Младежите раздадоха презервативи и участваха в благотворителните инициативи за събиране на средства за лечението на 9-годишния Ради, който страда от мускулна дистрофия и се нуждае от лечение в чужбина.
Любка Милчева, зам.-координатор на БМЧК разказа, че на първия рокерски концерт пред паметника на Асеневци инициативата на червенокръстците се е възприела много добре както от рокерите, така и от гражданите. Там са били и родителите на Ради, които са благодарили лично на доброволците за оказаното съдействие и съпричастност в благотворителната кауза.
С такава информационна кампания по превенция на СПИН ние участваме на всички рокерски събори и това е наша идея, разказа още Любка. На рок феста на “Света гора” разговаряхме с рокерите, обяснихме им къде има кабинет за безплатно и анонимно изследване за СПИН, какви са рисковете от полово-преносимите инфекции и как можем да се предпазим от тях, коментира зам.-координаторката.
Според доброволците именно на такива събития, където има повече алкохол, музика и веселби, информационно-здравните кампании са най-полезни.
Вася ТЕРЗИЕВА
сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново