Блъснаха дете на пешеходна пътека, шофьорът бяга от мястото на инцидента

Публикувано на пн, 16 авг. 2021
7243 четения

Дете е блъснато от лек автомобил тази сутрин на пешеходна пътека във В. Търново, а шофьорът е напуснал мястото на катастрофата, научи „Янтра ДНЕС“. Инцидентът е станал в 08,25 ч. на кръговото на пътеката между Руската църква и „Billa”. Момичето е на възраст около 12-13 години, разказа Нели Симеонова, свидетел на произшествието. За щастие детето се е отървало без сериозни наранявания, но е в шок от случилото се.

„Бяхме заедно на пешеходната пътека и тръгнахме да пресичаме, детето вървеше малко по-напред от мен. Имаше много спрели коли в колона, които изчакваха да пресечем и изведнъж излезе една кола, която спря върху пешеходната пътека и единственото, което видях е как детето изхвърча“, разказа шокираната жена. Възмутена е и от реакцията на шофьора, който дори не слиза от автомобила, за да види как е детето. Не слиза и никой друг от водачите, присъствали на инцидента. Нели Симеонова успява да помогне на момичето да се изправи и да го изведе извън пътното платно.

„Шофьорът, който блъсна детето само свали стъклото. Казах му, че щеше да убие момичето, а той само се изсмя и затвори прозореца“, разказва още Нели Симеонова, която сподели, че е изключително разстроена от случилото се. Жената, която работи като социален асистент, веднага се обажда на спешния телефон 112, от където изпращат линейка.

От ОД на МВР – В. Търново потвърдиха за инцидента. И уточниха, че шофьорът на лекия автомобил се издирва, а свидетели на случилото се са дали описание на полицаите, които са пристигнали веднага на мястото на инцидента.

Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново