“Полските щурчета” събира млади изпълнители в Полски Тръмбеш

Публикувано на чт, 5 авг. 2021
286 четения

Националният конкурс “Полските щурчета” набира млади изпълнители на забавни песни за шестото си издание. Събитието ще се проведе от 27 до 29 август в Полски Тръмбеш под патронажа на Общината. Проявите ще са на откритата сцена на площад “Възраждане”.
В конкурса могат да вземат участие деца, младежи и девойки до 18 г. Всеки участник представя самостоятелно две песни (по една във всеки от конкурсните дни). Всяка от тях трябва да е с времетраене не повече от 4 минути, а едната задължително да е българска. Изпълнителите ще се състезават в 4 възрастови групи: от 5 до 9 години, от 10 до 12 години, от 13 до 15 години и от 16 до 18 години. Жури в музикалната надпревара ще са Етиен Леви, който ще председателства комисията, и членове Красимир Гюлмезов и Светослав Лобошки. Те ще оценяват техниката на изпълнение, подбора на репертоар, съобразен с възрастта на участника, артистичното му поведение и възпитателните ценности на песните. Журито ще определи Гран при за всяка възрастова група – диплом, статуетка и парична награда от 500 лв., както и Първа, Втора и Трета награда – плакет и диплом.
Конкурсната програма ще се проведе в първите два дни, като на 28 август популярен български изпълнител, който организаторите все още пазят в тайна, ще зарадва публиката със свой рецитал. На 29 август журито ще даде пресконференция и ще обяви класирането на отличените участници. Проявите ще завършат с галаконцерта на наградените изпълнители, като в него ще са включени само български песни.
За участниците в конкурса са предвидени посещение на Историческия музей в П. Тръмбеш и запознаване с местните история, култура и традиции.
Заявки за участие в конкурса се приемат до 13 август в отдел “Култура” на Община Полски Тръмбеш, която е организатор на проявите заедно със Сдружение “Полските щурчета” и местното НЧ “Отец Паисий”.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново