„Легенда за снежното момиче“ – първото чуждо участие във фестивала „Лято, кукли и приятели“ 2021

Публикувано на ср, 4 авг. 2021
137 четения

Руският куклен театър от Талин (Естония) е първата гостуваща чуждестранна формация, която ще вземе участие в Международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели“ 2021. Спектакълът „Легенда за снежното момиче“ ще бъде представен в събота (7 август) от 11,00 часа на откритата сцена „Арт лято“ в парк „Асеневци“ до художествената галерия „Борис Денев“ във Велико Търново. При дъждовно време представлението ще се играе в същия ден, но от 11,30 часа на сцената на НЧ „Надежда 1869“.
Любителите на кукленото театрално изкуство ще се срещнат с талантливите актьори от Руския куклен театър от столицата на Естония – Талин. Автор на текста е Александър Островски. Постановката, сценографията и куклите са дело на Ирина Маряпуу, а музикалният аранжимент на руската народна музика – на Валерий Сирченко. В образите на героите от спектакъла се превъплащават Ирина Маряпуу и София Буланова.
В основата на спектакъла е стара славянска легенда за Снежното момиче, дъщеря на Пролетта и Зимата. Докато се опитва да разбере какво е любов, детето на стихиите намира топло сърце. Отива да се среща с хората и намира приятели … Но това би ли го зарадвало?…
Организаторите на театралния фестивал отново напомнят на всички зрители за предстоящата изложба базар, която ще се реализира в края на август. Вдъхновените от играните спектакли рисунки ще бъдат изложени до откритата сцена „Арт лято“. Събраните средства от продажбите на детските творби ще бъдат дарени на Фондация „Искам бебе“.
Международният театрален форум „Лято, кукли и приятели“ 2021 е организиран от Куклен театър ВЕСЕЛ с финансовата подкрепа на Община Велико Търново и е част от културния календар на града.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново