Етърки обърнаха навън “Левски” (Чепинци)

Публикувано на ср, 31 мар. 2021
179 четения

Футболистките на “Етър” се върнаха на победния път, като взеха хубава победа при гостуването си на “Левски” (Чепинци). Възпитаничките на треньора Валентин Витанов губеха с 2:1 до почивката, но обърнаха мача до 2:4.
Великотърновки пристигнаха на стадиона малко преди началото на двубоя, като за пореден път бяха с ограничен брой резерви поради липса на състезателки. Неприятна изненада бе и лошото качество на терена, който не позволи нормален футбол. Въпреки това до 10-ата минута “Етър” вече бе направил няколко пропуска, като Моева и Владимирова излизаха по два пъти срещу вратарката. Все пак Мирела Моева при един от типичните си пробиви откри резултата – 0:1.
Домакините обаче след центриране от корнер успяха да изравнят, а до почивката една грешка доведе до дузпа, от която “Левски” поведе с 2:1.
Втората част започна с вихрени атаки на “болярките”, които два пъти нацелиха гредите. Последва и дузпа за тях за игра с ръка в наказателното поле и Мирела Моева изравни за 2:2. Малко след това Велизара Владимирова след ъглов удар се разписа за 2:3, а в края на мача Мирела Моева получи извеждащ пас и стигна до своя хеттрик, оформайки крайното 2:4.
След 16-ия кръг етърки са на пето място в класирането с 28 точки. В следващия кръг на 18 април от 11 ч. те гостуват на “Риал” (Ковачевци), като мачът ще бъде предаван пряко по Sportal TV.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново