С 2 млн. лв. обновяват СУ “Георги Раковски” и Спортното училище

Публикувано на пн, 17 юни 2019
192 четения

Над 2 млн. лв. са вложени в ремонта и обновяването на СУ “Г. С. Раковски” и Спортното училище във В. Търново. Реновирането на двете учебни заведения е част от мащабния проект за ремонт на образователната инфраструктура, включващ три училища и три детски градини в старата столица.
Наесен СУ “Г. С. Раковски” ще посрещне с изцяло обновени класни стаи възпитаниците си за новата учебна година. Ремонтните дейности по сградата и помещенията напредват и ще бъдат завършени до 15 септември, уверяват изпълнителите. Напредва и работата в Спортното училище, което до началото на новата учебна година също ще е с модернизирани класни стаи и вътрешни помещения, общежития, столова, спортен център с физкултурни салони и съблекални. Предстои да бъде възстановен и вътрешният басейн в сградата.
Двете училища имат обща сграда, а дейностите по проекта включват също прилагане на мерки за енергийна ефективност, обновяване на инсталациите и на дворното пространство.
Обновяването на останалите учебни заведения, включени в проекта на стойност 8,7 млн. лв., вече завърши. Изцяло ремонтирани са детските градини “Рада Войвода”, “Пролет” и “Ален мак”, както и СУ “Владимир Комаров”.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново