Носителят на наградата „24 май“ Десислава Димитрова пожела на своите връстници да вярват в себе си

Публикувано на пт, 24 май 2019
1120 четения

В Деня на българската просвета и култура Десислава Димитрова от Старопрестолната гимназия по икономика получи общинската награда „24 май“, която се присъжда за изявен зрелостник. Тя получи лента „Отличник“, грамота и левовата равностойност на 1000 евро. Абитуриентката завършва с пълно отличие специалност “Оперативно счетоводство”. Най-големите й постижения са в областта на счетоводството и икономиката, към което тя има подчертан интерес. През годините е печелила редица призови места от различни национални състезания. Две поредни години се представя успешно и в националния кръг на Европейската олимпиада по статистика. Всички постигнати успехи на Деси й гарантират място в пет университета у нас още от 11 клас. С отличните си икономически познания и владеене на езика на Шекспир тя е завоювала бронзов медал от състезанието за икономисти на английски.

Деси се включва активно във всички извънкласни дейности на гимназията. Участвала е в няколко проекта по програма Еразъм + в Германия, Чехия, Австрия и Румъния, както и в инициативата на Джуниър Ачийъвмънт България “Мениджър за един ден”. От няколко години е танцьорка в Ансамбъл „Сидер войвода“ в Горна Оряховица.

Деси не скри вълнението си след получаването на наградата. „За мен е чест, но и отговорност да съм носител на това отличие. Тя благодари на своите учители, които нито за миг не са се усъмнили в нейните способности и са й показали пътя към успеха, на семейството си, което винаги е било зад нея и я е подкрепяло. Пожелавам на всички млади хора никога да не спират да вярват в себе си, заяви Десислава Димитрова.

Деси е първият възпитаник на търновското училище, който се пребори за отличието.

Весела КЪНЧЕВА

Сн. Бранимир БОНЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново